ANTIBRUMAR Tractabil

O soluție pentru protecția plantațiilor de vie și pomi împotriva înghețului la sol

În focarul utilajului se arde material combustibil, iar căldura, fumul și vaporii de apă se distribuie printre plante. Aerul cald protejează de îngheț, în timp ce fumul oprește căldura din sol să se piardă prin radiație. Ceața formată prin pulverizarea apei, mărește densitatea aerului încălzit, asfel acesta se așterne peste plantație ca o pătură de ceață.

În timpul utilizării, utilajul se tractează printre rândurile de plante, descriind bucle de 45-60 de metri, în funcție de temperatură, cu revenire în punctul de pornire.

Antrenarea utilajului se face cu un tractor de minim 45 CP, cu arbore TLT.

Utilajul cu codul 1550 are diametrul interior de 1550 mm și o lățime totală de 2115 mm, varianta redusă, cu codul 1220, are diametrul interior de 1210 mm și lățimea de 1863 mm, astfel poate fi utilizat fără probleme și în cadrul plantațiilor intensive.

Efectele utilajelor

  • Pune în mișcare aerul, astfel ajută la amestecarea straturilor de sus, mai calde, cu aerul rece de la nivelul solului.
  • Prin arderea combustibilului produse căldură, ridicând temperatura aerului în contact cu plantele.
  • Fumul și umiditatea se răspândește peste plantație, reducând pierderea de căldură prin radiere.

Combustibili

Combustibili ieftini si la indemana

Utilajul arde în focar materialele combustibile, și răspândește căldura, fumul și aburul rezultat peste suprafața plantației.

Combustibilii utilizați pot fi între altele: